Előadások

Tisztánlátás a VUCA világban. Infraszemüveget fel!

A VUCA világ – ha akarjuk, ha nem – hatással van a kkv-kra, s ezen belül is az adott vállalat működési hogyanjára, mely nem más, mint a szervezeti kultúra. Ennek ereje – ha minősége nem megfelelő – képes rombolni, akár egy stratégia megvalósulását megakadályozni. Az alig több, mint 15 perces előadás kiindulópontja a VUCA világ kívánatos szervezeti kultúrájának bemutatása, amelyből az előadó három elemet emel ki. Fókuszba helyezi a döntéseket, illetve a mögöttes kudarcokat. Láttatja a szervezeti időgazdálkodás kitüntetett szerepét és a szervezeti frusztráció megtalálásának dimenziós kereteit.

Az előadást ide kattintva megtekintheted a YouTube Stress Hess! Műhely csatornáján
Érzelmi intelligenciával kombinált csapatmunka ereje

Vezérkar vagy “felsővezetői csapat”? Felső- és középvezetők vagy “a vezetői csapat”? Egy cégnél a kérdésekre adott válaszok megmutatják, hogy a vezetők “primadonnaként” képviselik szakterületüket vagy a többi vezetővel együttműködve teremtenek értéket.

A Piac&Profit Konferenciaközpont meghívására 2021. január 28-án elhangzott előadásomon beszéltem a csapatmunka értékteremtő piramisáról, merészen hozzákapcsolva az érzelmi intelligenciát, bár az időkorlát miatt csupán egy gondolat erejéig.

Az előadást ide kattintva megtekintheted a YouTube Stress Hess! Műhely csatornáján.
Stressz HR-es szemmel – Stresszoldó szervezeti válaszok

Elgondolkodtál már azon, hogy mi a munkahelyi stressz? A te szervezetedet ez mennyire érinti? Ti milyen részesedéssel jelentek meg a GDP szintjén 150-200 milliárdban mérhető munkahelyi stressz okozta veszteségben? Vannak-e megoldások, szervezeti hatékonyságot támogató stresszcsökkentő módszerek?

Ha a kérdésedre adott válaszod nem, vagy csak érdekel a téma, akkor ajánlom előadásomat a YouTube Stress Hess! Műhely csatornáján. Az előadás címe megtévesztő lehet. Vezetőknek éppúgy szól az előadás, mint HR-eseknek.

Munkahelyi stressz volt, van, lesz. De hogy a szervezet és az ott dolgozók pszichológiai immunrendszere milyen erős, az már vezetői felelősség. Egy biztos: nem hagyhatjuk sem a szervezetet, sem a munkatársakat a stressz rabságában görnyedni.

Az előadást ide kattintva megtekintheted a YouTube Stress Hess! Műhely csatornáján.

Homo Regius Tanácsadó Iroda

Cím: 2095 Pilisszántó, Béke u. 16/A
Adószám: 13777528 2 13 | Cégjegyzékszám: 13 09 109071