Pszichoszociális kockázatcsökkentés
HR Pszichofitness Nap®
-pal

Téma előzetes, avagy programra hangolódás

 

HR Pszichofitness Nap®-ról írták

Gondolatok a programról

- "Hálás vagyok a munkáltatómnak, hogy részt vehettem a programokon illetve, hogy fontosnak tartják az ilyen irányú megsegítésünket is."

- "Nagyon hasznos volt, célszerű lenne minél több kolléga számára biztosítani a lehetőséget ilyen programban való részvételre."

- "Véleményem szerint már az is nagy segítség a legtöbb ember számára, ha figyelmesen meghallgatják, ha érzi, hogy őszinte lehet és ebből semmilyen hátránya nem lesz. A foglalkozásokon ennél sokkal többet kaptunk, én minden kollégámnak ajánlanám, sőt kötelezővé tenném! :)"

- "Szerintem százszor többet érnek ezek az egyénre szabott programok, mint a csoportos alkalmak. Köszönöm, hogy része lehettem."

 

Gondolatok a programról

- "Balázs empatikus viselkedésével, szakmai hozzáértésével nagyban megkönnyítette az őszinte beszélgetéseket. Kérdéseivel jól feltárta a problémás területeket." - "Figyelt a személyemre, ráébresztő gondolatokat osztott meg, technikákat segített elsajátítani. Kimondottan a személyre szabott tanácsok segítettek."

- "Türelmes, figyelmes hallgató. Teljesen más szakemberrel kibeszélni a problémás, stresszes helyzeteket, mint egy baráttal, társsal vagy szülővel."

- "Már a jelenléte is stresszoldó. :) Maximálisan elégedett vagyok, nagyon örülök, hogy jelentkeztem és bízom benne, hogy a megkezdett munkát folytathatom Péterrel."

- "Nagyon figyelmes volt, célravezető kérdéseket tett fel. Értékelte a hallottakat és gyakorlatias tanácsot, illetőleg olyan feladatot adott, mely a stressz kezelésében és feloldásában segít. Az életvitelben alkalmazandó változtatások pedig segítenek, hogy a jövőben is helyesen kezeljem a stressz-faktorokat az életemben. Nagyon szépen köszönöm a rám fordított időt és energiát!"

- "Számomra nagy segítséget nyújtott Kriszta. A találkozóink lendületet adtak és segítettek megérteni a múlt és a jelen kapcsolódását, egyensúlyt teremteni a mindennapokban."

Címszavakban az egyénre fókuszáló munkahelyi stresszkezelő programra

Program célja

Felvértezni a munkatársakat tudással, képességgel, belső erőforrással, a stresszel való hatékonyabb megküzdés érdekében.

A már kialakult pszichés és szomatikus stressz tünetek csökkentésével a munkaképesség javítása / helyreállítása.

 

Program keret: HR Pszichofitness Nap®

A Pszichofitness Nap® lehetőséget ad arra a szervezeten belül önként jelentkező munkatársnak, hogy stresszszintje csökkentése érdekében felkereshesse szakembereinket. A HR Pszichofitness Nap®-on – előzetes egyeztetés alapján – az adott időszakban rendelkezésre álló coachoz / kineziológushoz / íráspszichológushoz fordulhatnak a munkatársak. Szakembereink egy-egy alkalommal egy munkatárs számára minimum 30, maximum 90 perc időkeretben állnak rendelkezésre. A tapasztalatok alapján egy munkatárs 6 alkalommal veszi igénybe éves szinten e szolgáltatást.

A HR Pszichofitness Teszt Program eszközei

A Program három eszközt használ: kineziológia, coaching, grafológia.

Mi is az a kineziológia?

A kineziológia a természetgyógyászat egyik ága, ugyanakkor számos tudományból (pl.: pszichológia, szociológia, kiropraktika, reflexológia), merítkezve dolgozta ki módszertanát. Olyan rendszer, amely összekapcsolja a hagyományos távol-keleti (kínai) elképzelést az energiaáramlásról (amelyre az akupunktúra és az akupresszúra épül) a nyugati izomteszteléssel. Szakmai protokollja alapján – együttmuködő partnerével – stresszblokkok sikeres oldására képes.

Mikor javasoljuk, hogy a munkatárs kineziológushoz forduljon?

Amikor úgy érzi, hogy

  • az a feszültség, amit a mindennapokban el kell viselnie több, mint amit bírni tud/akar, s ennek érdekében feszültségét csökkenteni akarja,
  • a mindennapok negatív stresszei ellen szeretne felvérteződni,
  • testének természetes gyógyító képességét szeretné megerősíteni.

 

Mi is az a coaching?

A coaching olyan szakmai kapcsolat, amely segíti Önt, hogy elsajátítson olyan személyre szabott technikákat, amelyek munkaszervezését, munkahatékonyságát támogatják, hozzájárulva ezzel stresszszintjének csökkentéséhez.

 

Mikor javasoljuk, hogy a munkatárs coachoz forduljon?

Amikor úgy érzi, hogy

  • segítségre van szüksége ahhoz, hogy munkáját hatékonyabban, eredményesebben szervezze, végezze,
  • nem érzi jól magát saját bőrében és ezen változtatni szeretne,
  • a mindennapok negatív stresszei ellen szeretne felvértezodni.

 

Mi is az a grafológia?

A grafológia által adott íráselemzés olyan „tükör”, amelyen keresztül a munkatárs külső szemmel tud ránézni saját stressz állapotára, mivel az írásfolyamat létrehozását az agy vezérli.

Mikor javasoljuk, hogy a munkatárs grafológushoz forduljon?

Amikor úgy érzi, hogy

  • külső szemmel szeretne ránézni stresszhelyzetére, stressz okozta károkra,
  • bizonytalan abban, hogy kineziológushoz vagy coachoz forduljon stressz problémájával.

 

Etikai eljárásrend, szervezeti információ

A képviselt szakmák és a Homo Regius Tanácsadó Iroda etikai szabálya szerint a segítő szolgálatban elhangzott személyes információk nem kerülnek átadásra a szervezet számára. Az anonimitást biztosítva a programot vezető coach idorol idore visszacsatol azon szervezeti stresszorokra, amelyek károsan befolyásolják a szervezet munkateljesítményét.