A könyv egy kedves mesetörténeten keresztül hívja fel a menedzserek figyelmét a nagyszabású változások 8 lépésére.
1. Alakíts ki veszélyérzetet!
2. Hozz létre egy irányító csapatot!
3. Dolgozz ki egy új jövőképet, stratégiát!
4. Kommunikálj!
5. Hatalmazz fel másokat a cselekvésre!
6. Produkálj gyors győzelmet!
7. Ne hagyd abba!
8. Alakíts ki egy új kultúrát!
Garantált esti olvasmány, melyet hathatós napi cselekedet követhet a változásmenedzselés területén.

(Trivium Kiadó, Budapest, 2007.)

Ajánló: Nem a pénz, nem a stratégia, nem a technológia, hanem a csapatmunka a versenyképesség legmeghatározóbb tényezője. Ha mindenkit rá tudunk venni, hogy egy irányba ezen, vezető pozíciót szerezhetünk bármely iparágban, bármelyik piacon, bármely versenytárssal szemben. AZ igazi csapatmunka kulcsa, hogy képesek vagyunk-e legyőzni azokat a tulajdonságainkat, amelyek gátolják a másokkal való együttműködést, rombolják a közösséget és széthúzást szülnek.
A csapatépítés egyszerűnek tűnik, mégis rendkívül nehéz vezetni az építkezést.
A szerző izgalmas történeten keresztül mutatja be, miért veszített sokat egy informatikai cég jó hírnevéből röpke két év alatt, és végül milyen napi küzdelmek árán sikerült egy kívülről érkező vezérigazgatónak olyan ütőképes csapatot létrehozni, amely újra sikerre vitte a vállalatot.
A magával ragadó tanmese nyomán lépésről lépésre átélhetjük a csapatok tipikus működési zavarait, és megismerhetjük a csapatépítés öt pontból álló vezetési modelljét.
(HVG Kiadó Zrt., Budapest, 2009)

 

Sir Ernest Shackletont a sikertelen 1914-es déli sarki felfedezőút vezetőjeként tartják számon, aki 27 társa életét mentette meg az elszenvedett hajótörés után. Shackletont a tettei példaképpé tették sok vezető és krízismenedzser számára. Elveit a mai napig alkalmazza, például az USA haditengerészetének titkára vagy az Apollo 13 parancsnoka. A szerzők tökéletesen használták fel a korabeli naplórészleteket, dokumentumokat, és a rendkívül tanulságos, izgalmas kalandokon át mutatják be az üzleti életben is remekül használható vezetési elveket.


(HVG Könyvek Kiadó, Budapest 2008)